המקדשים של אנגקור


צאו למסע אל נפלאותיה של אנגקור, קמבודיה, עם מקדשיה בני אלפי השנים החבויים בג'ונגל, הערים והכבישים העתיקים המובילים לממלכות הקדומות של אימפריית קמר.

באנטאי סריי


"המצודה של הנשים" היא מקדש אנגקור הגדול היחידי שנבנה מאבן חול ורודה וזוהרת, ונחשב ליהלום שבכתר האמנות הקמרית.

איך זה נראה ב-Street View

בחירת אזור לסיור

לחקור את באנטאי סריי באמצעות מפות Google

אוצר מקדש נסתר


הגופורה המזרחית (שער כניסה)

באנטאי סריי נבנה בשנת 967 לאחר הספירה בהזמנת היועץ הברהמיני של ראג'נדראורמאן השני והוקדש לאל שיווה. הודות למיקומו במעמקי הג'ונגל הוא היה מוסתר למשך מאות שנים, עד שמשלחת צרפתית גילתה אותו בשנת 1914. עשור מאוחר יותר, באחת משערוריות האמנות המפורסמות ביותר של המאה ה-20, הסופר הצרפתי והיסטוריון האמנות אנדרה מאלרו נעצר כשהוא מנסה לעזוב את הארץ עם כמה יצירות חשובות שנגנבו מהאתר. הפסלים הוחזרו, ותשומת הלב הבינלאומית שנוצרה כתוצאה מהשערוריה הביאה לשיקומו של בית המקדש בשנות ה-30 של המאה העשרים תוך שימוש בשיטות ארכיאולוגיות חלוציות.

שימור קפדני


הפעם הראשונה שבה השתמשו בשימור באמצעות קימום, הכרוך בבנייה מחדש של היסודות בהתבסס על החומרים והמיקומים המקוריים שלהם, היה בבאנטאי סריי בשנות ה-30 של המאה העשרים. העבודה ממשיכה היום באמצעות מיזם משותף של ממשלות שוויץ וקמבודיה. על אף הוונדליזם והגניבות, הודות להתקנת מערכת ביוב ולשימוש באמצעים להפחתת הנזק שנגרם על ידי העצים, המקדש הזה הוא כיום אחד האתרים המשוחזרים הטובים ביותר באנגקור.

תבליטים מאבן חול ורודה


אבן החול הוורודה והרכה של באנטאי סריי היא ייחודית בין המקדשים של אנגקור בשל יופיה העדין והיכולת לפסל בה פרטים עדינים, בדומה לעץ. סצינות שלמות מהמיתולוגיה ההינדית מוצגות על הקירות, המגדלים, המשקופים והגמלונים, כולל יצירות חוזרות משובצות של הראמאיאנה בכניסה המערבית ובתיאור של הקאמה סוטרה, אל האהבה, היורה חץ לעבר לורד שיווה בגמלון של הספרייה הדרומית.

דו קרב בין אלי הקוף


גילופים מפורטים בכניסה המערבית של המקדש המרכזי מתארים את הדו-קרב המפורסם בין האחים הקופים ואלין וסוגריווה מהמיתולוגיה ההינדית ראמאיאנה.

פסלי בעלי חיים שומרים על המגדל המרכזי


רוח הטבע יאקשה ששומרת על הכניסה למגדל המרכזי של באנטאי סריי, נחשבת לדוגמה נהדרת לפיסול הקמרי העתיק.

בנג מלאה


ערכו מסע בנבכי הג'ונגל כדי לגלות את המקדש האבוד המסתורי של אנגקור - בנג מלאה.

איך זה נראה ב-Street View

בחירת אזור לסיור

לחקור את בנג מלאה באמצעות מפות Google

המקדש שבמפגש הדרכים


חורבה גדולה ומתפוררת זו ניצבת במפגש הדרכים של דרך מלכותית עתיקה שחיברה פעם את המקדש לאנגקור ולערים אחרות בממלכת קמר. האמונה הרווחת היא כי המקדש, שנבנה כמקדש הינדי במאה ה-12 בזמן שלטונו של המלך סוריאו‏ארמאן השני, נבנה לפני אנגקור ואט, באותו סגנון ועם אותה תכנית קומה.

סילוק המוקשים האחרונים


עד לאחרונה, הג'ונגל הצפוף והמוקשים שנשארו ממלחמת ויאטנם ולא התפוצצו הפכו את בנג מלאה למקום שקשה ומסוכן להגיע אליו. המוקשים סולקו בשנת 2003, ושנה לאחר מכן נבנה שביל הליכה מעץ המוביל למקדש המרכזי לצורך צילומי סרט ובכך הפך את המקדש נגיש לציבור הרחב.

אולמות וחצרות


כדי לחקור את המקדש המרוחק, בנג מלאה, עליכם לחצות חפיר יבש ענק, לטפס מעל שורשי עצים, ללכת על חצץ ולתעות דרך סדרה של אולמות תת-קרקעיים מסתוריים. אם תערכו את המסע, תרגישו כמו בהרפתקה של אינדיאנה ג'ונס שהתעוררה לחיים: מבנה עתיק שקירותיו ותקרותיו מכוסים טחב וגפנים, עצים הצומחים אל מחוץ למגדלים המתפוררים ולבנים של אבן חול נערמים לגובה בחצרותיו.

אנגקור ואט


צאו למסע בעיר המקדשים האגדית, אנדרטה חיה בת אלף שנים ואחת מפלאי האדריכלות המדהימים ביותר בעולם.

איך זה נראה ב-Street View

בחירת אזור לסיור

לחקור את אנגקור ואט באמצעות מפות Google

המגדל המרכזי


אנגקור ואט נועד להיות יצירה מחדש של העולם, עשויה אבן גשמית. הודות למגדל המרכזי שלו המציג את הר מרו (Meru), הבית ההינדי המיתי של האלים.

טיילת הגשר


העיצוב ההרמוני של אנגקור ואט כולל פירמידה בת שלוש שכבות ומסביב לה ככתר חמישה מגדלים שדומים לניצני לוטוס. לפני שהם מגיעים לקיר החיצוני נכנסים המבקרים ממערב דרך שביל גדול מרוצף אבן חול, שחוצה חפיר מלבני ענק.

תיאורים של אגדות הודיות


גלריית התבליטים השטוחים מכילה קרוב ל-1.2 קילומטר רבוע של גילופי אבן חול מסובכים באופן יוצא מן הכלל, המתארים עלילות ואגדות הינדיות, בפירוט ואיכות שאין להן אח ורע בשום מקום אחר בעולם.

צבאו של המלך סוראואיראמאן השני


התבליטים בביתן הדרום מערבי של הגלריה המערבית מציגים את המלך סוראואיראמאן השני בחצר המלוכה בעוד צבאו צועד מזרחה כדי להילחם באנשי שבט צ'אם כשבראש הצבא ניצבים המפקדים רכובים על פילים.

גני עדן ומצולות גיהנום


האגף המזרחי של הגלריה הדרומית כולל תיאורים של 37 גני עדן ו-32 מצולות גיהנום במיתולוגיה ההינדית. בחלק אחד, יאמה, אל המוות, מצביע על הדרך העליונה והדרך התחתונה שדרכן עוברות נשמות בני המוות אל עבר גן העדן או הגיהנום.

חביצת ים ה​​חלב


התבליט השטוח 'חביצת ים החלב' שבגלריה המזרחית הוא המפורסם ביותר מבין התבליטים השטוחים של אנגקור ואט. בתבליט מתוארים האלים והשדים שמערבלים את ים החלב כדי להשיב אליהם את האוצרות שבתוכו, ביניהם שיקוי החיים.

האפסארות של אנגקור ואט


באנגקור ואט נמצאים גילופים ייחודיים של יותר מ-3,000 אפסארות (נימפות שמיימיות), שמתהדרות ביותר מ-37 סגנונות שונים של תסרוקות וכיסויי ראש.

הפסל של וישנו


פסל של וישנו בעל שמונה זרועות המגולף מלבנה אחת של אבן חול ממוקם במגדל הימני שבכניסה המערבית. לעתים קרובות הצליינים משאירים מנחות כגון זרי פרחים ותלתלי שיער עבור וישנו כמנחת תודה על מזל בחיים.

מדרגות העולות לגן עדן


כדי להגיע למגדלים בפינות ולגלריה הפנימית, עליכם לעלות בשלושה גרמי מדרגות. המדרגות תלולות במכוון בכדי לייצג את הקושי שבעלייה לגן עדן.

אנגקור ת'ום


לכו לאורך הטיילת עטורת הפסלים שמובילה לשערים הגבוהים של עיר הבירה המפורסמת האחרונה של אימפריית קמר.

איך זה נראה ב-Street View

בחירת אזור לסיור

לחקור את אנגקור ת'ום באמצעות מפות Google

טיילת של אלים ושדים


אנגקור ת'ום נבנה מחדש מספר פעמים במהלך 500 שנים. השיפוץ האחרון והמקיף ביותר התרחש במאה ה-12 תחת שלטונו של המלך ג'איאוארמאן השביעי, שהקים ביצורים עצומים כדי להגן על המקום מפני פלישה. חומות העיר אמורות לסמל את ההרים המקיפים את הר מרו; החפיר מייצג את האוקיינוס הקוסמי.

שערי הכניסה אל אנגקור ת'ום


השערים הגדולים של אנגקור ת'ום הם בין האתרים המצולמים ביותר בכל אנגקור. השערים, הנישאים לגובה של 23 מטרים, מעוטרים בארבעה פרצופים ענקיים המביטים צפונה, מזרחה, דרומה ומערבה.

מקדש באיון


מקדש באיון יושב בדיוק במרכז אנגקור ת'ום, עטור ב-54 מגדלים עם כ-2,000 פרצופים המגולפים עליהם. מבוך הגלריות והמעברים האפלים של באיון נודעים בשל התבליטים השטוחים המפורטים שלהם המתארים קרבות ואירועים היסטוריים, כמו גם סצינות מחיי היומיום.

המרפסת של המלך המצורע


המרפסת של המלך המצורע, המתנשאת לגובה 7 מטרים, נותרה אחת מהתעלומות של אנגקור ת'ום. יש הסבורים כי כמה ממלכי אנגקור סבלו מצרעת ושהפסל הערום במרכז (העתק) היה יאמה, אל המוות, שהיה אחראי על שריפת הגוויה המלכותית. אחרים חושבים שהדמות מייצגת את קוברה, אל השפע, שגם הוא היה מצורע. מידע נוסף ניתן למצוא ב-Google Cultural Institute.

אל כורע


הראש הזה היה פעם חלק מפסל בגובה 2 מטרים של אל כורע, והוא אחד מ-54 הפסלים הערוכים בשורה על הגשר המגן על הכניסה הדרומית למקדש באיון. חוקרים מאמינים שהפסלים ממחישים את המיתוס ההינדי של 'חביצת ים ה​​חלב'. מידע נוסף ניתן למצוא ב-Google Cultural Institute.

טא פרום


מסע אל המקדש המסתורי המכוסה בעצים, ששימש כאתר לצילומי הסרט 'לארה קרופט: טומב ריידר'.

איך זה נראה ב-Street View

בחירת אזור לסיור

לחקור את טא פרום באמצעות מפות Google

האלה פראג'נה פארמיטה


המלך ג'איאוארמאן השביעי הוקיר את אמו בכל מקום במקדש. ישנם הרבה תבליטים נשיים, כולל הגילוף המפורסם הזה של פני אישה. האנשים מתפעלים כיצד שורשי העצים צמחו באופן שממסגר את הפנים האלה.

פני האבן של הבודהיסטווה


מעל הגופורה המערבית (שער כניסה) מתנשאים ארבעה פרצופי האבן של הבודהיסטווה, כל אחד מהם מביט לעבר כל אחת מארבע הרוחות.

תבליט הדינוזאור המסתורי


בעוד גילופי בעלי חיים מופיעים לעתים קרובות בתבליטים של מקדש אנגקור, אף אחד מהם לא גרם לכל כך הרבה השערות כמו התבליט הזה, הדומה באופן מפתיע לסטגוזאורוס.

הריסות רומנטיות


הריסותיו המרהיבות של טא פרום נותרו כמו שהן, כששורשים של עצי הפיקוס ההודי והתאנה משתלשלים מהקירות, הדלתות והחדרים כמו נהרות של לבה יצוקה. שלא כמו ברוב המקדשים של אנגקור, כמעט שלא בוצעו מאמצי שיקום במבנים של טא פרום וריקבון המקדש הפך לחלק מקסמו הרומנטי.

צפו בתצוגות נוספות כדי לחקור את אנגקור, קמבודיה

איך זה נראה ב-Views

תודה מיוחדת

Google Cultural Institute - אנגקור

מידע נוסף על אנגקור ניתן למצוא ב-Google Cultural Institute

למידע נוסף

השותפים שלנו

תודה מיוחדת לשותפים שלנו ב-APSARA - הרשות להגנה על אנגקור ועל אזור סיאם ריפ וניהולם. וכן למשרד התיירות של קמבודיה