Return to Google homepage.

 מאפייני Google

דף הבית

הכל אודות Google

    עזרה בחיפוש

» מאפייני Google

    דרכים נוספות לגוגל 

המאפיינים המיוחדים של גוגל

חיפוש תמונות (גירסת בטא)

חיפוש התמונות של גוגל הוא המקיף ביותר ברשת, עם יותר מ-250 מיליון תמונות באינדקס הזמינות לצפייה. כדי להשתמש בחיפוש התמונות, לך לדף החיפוש המתקדם או לכתובת http://www.google.com/imghp?hl=iw , הכנס שאילתא בתיבת חיפוש התמונות, ולחץ על הכפתור "חפש". בדף התוצאות פשוט לחץ על התמונה הממוזערת כדי לצפות בגירסה הגדולה יותר של התמונה, וכן בדף האינטרנט שבו היא ממוקמת. (שים לב: בשביל להכנס יש צורך ששפת הממשק שלך תהיה מוגדרת כאנגלית בדף ההעדפות.)

התמונות ששירות חיפוש התמונות מזהה עלולות להיות מוגנות בחוק זכויות יוצרים. על אף שדרך השירות שלנו אתה יכול לגשת לתמונות אלו ולמיקומן, אין באפשרותנו להעניק לך כל זכויות או הרשאות להשתמש בהן לכל צורך אחר, פרט לצפייה בהן באינטרנט. אי לכך, אם ברצונך לעשות שימוש בתמונות שמצאת דרך השירות שלנו, אנו מייעצים לך ליצור קשר עם בעל האתר על-מנת לקבל את ההיתרים הנחוצים.

אזהרה: התוצאות שיתקבלו באופציה זו עלולות להכיל חומר למבוגרים בלבד. גוגל מביא בחשבון מספר גורמים בהחלטה האם תמונה היא רלבנטית לשאילתת החיפוש שלך. כיוון ששיטות אלה אינן חסינות-תקלות לחלוטין, יתכן שמספר תמונות שאינן הולמות יכללו בין התמונות שיראו בתוצאות.

למידע נוסף על אופציה זו, אנא קרא את דף השאלות הנפוצות לחיפוש תמונות .


תרגום דף אינטרנט

גוגל פורץ את מחסום השפה עם אופציית תרגום חדשה (גירסת בטא). על ידי שימוש בטכנולוגיית תרגום אוטומאטי, גוגל מאפשר עתה לדוברי אנגלית גישה למגוון אתרי אינטרנט שאינם באנגלית.

אם בתוצאות החיפוש שלך יהיו אתרים שאינם באנגלית, יהיה עבורם קישור לגירסה של הדף מתורגם לאנגלית.

אם ברצונך שגם הכותרות והתקצירים של תוצאות החיפוש שלך יתורגמו לאנגלית, הפעל את אופציית התרגום בדף ההעדפות. עם אופציה זו מופעלת, גוגל יתרגם את תוצאות החיפוש עבורך אוטומאטית.

למידע נוסף על אופציה זו, אנא קרא את דף השאלות הנפוצות לתרגום.


מצא קבצי PDF

תוצאות החיפוש של גוגל כוללות עתה גם קבצי PDF - Adobe Portable Document Format. למרות שקבצי PDF אינם עשירים כמו קבצי HTML, לעיתים קרובות הם מכילים מידע באיכות גבוהה שאינו ניתן להשגה במקומות אחרים.

על-מנת לציין שתוצאה מסויימת היא קובץ PDF, ולא עמוד אינטרנט, מופיע [PDF] בכחול לפני הכותרת. זה מיידע אותך שהתוכנה "אקרובט רידר" תופעל בשביל לצפות בקובץ. לחץ על קישור הכותרת לימין הכתובת [PDF] כדי לגשת למסמך ה-pdf. (אם אין לך על המחשב את התוכנה Adobe Acrobat, תופנה לעמוד אינטרנט שממנו תוכל להוריד אותה בחינם.)

עבור קבצי PDF, קישור ה"מטמון" המוכר מוחלף ב"גירסת טקסט". גירסת הטקסט היא עותק של מסמך ה-PDF, ללא פקודות העיצוב.

אם אתה מעדיף לצפות ברשימת תוצאות מסויימת בלי קישורי PDF, פשוט הקלד filetype:pdf-בתוך תיבת החיפוש, יחד עם ביטויי החיפוש שלך.


לינקים שאוחזרו

גוגל מצלם תמונת-בזק של כל עמוד בו מתבצע חיפוש במהלך הסריקה, ושומר תמונות אלו במטמון לצורך גיבוי במקרה שהדף המקורי לא יהיה זמין. אם תלחץ על הקישור "מטמון", תראה את עמוד האינטרנט כפי שהוא נראה בעת שסרקנו אותו לאינדקס. התוכן של תמונת המטמון הוא התוכן שבו גוגל השתמש בשביל לשפוט האם הדף מתאים לשאילתא שלך.

כשדף המטמון מוצג, מופיעה בראשו כותרת, המשמשת כתזכורת שזוהי גירסת מטמון של הדף ולא הדף עצמו. ביטויים התואמים את השאילתא שלך מודגשים בגירסת המטמון, כדי להקל עליך לגלות מדוע הדף רלבנטי.

הלינק "מטמון" לא יהיה קיים באתרים שלא נסרקו על-ידינו, וגם ע"י אתרים שבעליהם ביקשו מאיתנו להסיר את תוכן המטמון שלנו.


דפים דומים

כשאתה לוחץ על הקישור "דפים דומים" עבור תוצאת חיפוש, גוגל מגשש אוטומאטית ברשת אחר דפים הקשורים לתוצאה זו.

ללינק "דפים דומים" יש שימושים רבים. אם אתם רוצים תוכן של אתר מסויים, אבל מקווים שהוא יכיל חומר נוסף, הקישור הזה יכול למצוא דפים עם תוכן דומה שאתם לא מכירים עדיין. אם אתם מחפשים מידע על מוצר, "דפים דומים" יכול למצוא מידע תחרותי בשבילכם, כדי שתשיגו את העסקה הכי טובה. אם אתם מעוניינים במחקר על נושא מסויים, הוא יכול למצוא לכם מספר גדול של מקורות במהירות, בלי לבזבז זמן על לחשוב על מילות מפתח לחיפוש.

גוגל מוצא דפים דומים עבור מיליוני דפי אינטרנט. עם זאת, ככל שהדף יותר ממוקד ומצומצם לתחום מסויים, כך נוכל למצוא עבורך פחות תוצאות. לדוגמה, יתכן שגוגל לא יוכל למצוא דפים קשורים לדף הבית האישי שלך, אם הוא אינו מכיל מספיק מידע שמאפשר לקשר אליו דפים אחרים באופן החלטי. כמו כן, אם חברה משתמשת בכתובת מרובות עבור האתרים שלה (כמו למשל google.com ו-www.google.com), יכול להיות שבכתובת אחת יש יותר מידע מבאחרת. באופן כללי, בכל אופן, האופצייה "דפים דומים" עובדת טוב עבור רוב דפי האינטרנט.


גלה מי מקשר לאתר שלך

למלים מסויימות שאחריהן באות נקודותיים יש משמעות מיוחדת עבור גוגל. מילה כזו היא האופרטור link: . השאילתא link:(כתובת אתר) מראה לך את כל העמודים המצביעים לאותה כתובת. לדוגמא, link:www.google.com יראה לך את כל הדפים המצביעים לעמוד הבית של גוגל. אינך יכול לשלב חיפוש הכולל את link: עם חיפוש מילות מפתח רגיל.

דוגמה:  




הגבלת דומיין

יש מילים, שבצירוף נקודותיים אחריהן יש להן משמעות מיוחדת בגוגל. אחת מהמילים האלו היא האופרטור ":site". בשביל לחפש בדומיין או באתר מסויים, השתמש בתחביר הבא: "site:sampledomain.com" בתיבת החיפוש של גוגל.

לדוגמה, כדי למצוא מידע בנושא עיתונות באתר של גוגל, הקלד:

דוגמה:  

 


יותר מזל משכל

כפתור "יותר מזל משכל" לוקח אותך אוטומאטית ישירות לעמוד האינטרנט הראשון שהוחזר כתוצאה מהשאילתא שלך. את שאר התוצאות לא תראה כלל. חיפוש "יותר מזל משכל" אומר פחות זמן בחיפוש אתרי אינטרנט ויותר זמן צפייה בהם.

לדוגמה, בשביל למצוא את אתר הבית של אוניברסיטת סטנפורד, פשוט הקלד Stanford בשדה החיפוש ולחץ על הכפתור "יותר מזל משכל". גוגל ייקח אותך ישירות לכתובת "www.stanford.edu", אתר הבית הרשמי של אוניברסיטת סטנפורד.

דוגמה:  



מרגיש שיש לך מזל?

o ooO